Ilse Heus


Helaas is Ilse op dit moment niet aan het werk ivm ziekteherstel. Ze wordt waargenomen door Marie-Christine Op den Kelder.


Loopbaan

Mijn roots liggen in het theater. Al op de acteursopleiding van de HKU ontwikkelde ik een grote liefde voor de stem en voor taal. Zelf heb ik tijdens die opleiding naast 4 jaar stemtraining ook de nodige logopedie gehad. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt als actrice en zangeres in theatervoorstellingen en film- en televisieproducties. Mijn grote nieuwsgierigheid naar de stem heeft me er een aantal jaar geleden toe gebracht te starten met de opleiding logopedie. In mijn studie heb ik me dan ook op de stem gefocust. Aan het einde van de zomer van 2019 ben ik afgestudeerd als logopedist aan Hogeschool Windesheim Almere. Daarmee ben ik een jong afgestudeerde, maar zeker niet onervaren.

Ik ben afgestudeerd met een onderzoek naar buddy’s voor stemcliënten. Als innovatie bij mijn afstudeeronderzoek heb ik VOICE BUDDY ontwikkeld. Een app die stemcliënten helpt bij het regelmatig doen van hun oefeningen.

Werkzaamheden

Bij Bestemming Bereikt werk ik als stemgespecialiseerd logopedist. Daarnaast geef ik stemlessen aan de vooropleiding voor acteurs in Amersfoort en coach ik mensen uit het bedrijfsleven en de zorg op het gebied van presentaties en speeches.

Visie
Weinig is zo persoonlijk als je stem. Je stem niet meer kunnen gebruiken zoals je wilt of gewend bent, kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. Om je lichaam te trainen, kun je sporten. Je stem kan je gelukkig ook trainen door oefeningen te doen en andere technieken aan te leren. En aangezien niemand hetzelfde is, kijk ik naar wat elke cliënt nodig heeft!

Opleiding

  • Stemtherapie bij kinderen – Jopie Kuiper 2022
  • Kinesiotaping voor de logopediepraktijk -Rob Stallinga en Carla de Graaf 2022
  • Logopedie bij transpersonen – Barbara van Olffen en Barbara Goes 2021
  • Estill Voice Training level 1+2 – Marleen van Dijk, Song and Voice 2020
  • Méér dan larynxmanipulatie – Einders Educatie 2019
  • Logopedie- Hogeschool Windesheim Almere 2015-2019
  • Mindfulness voor logopedisten- Hanneke Bax 2019
  • Semi Occluded Vocal Tract – Gert Leunen 2017
  • Acteursopleiding – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 1999-2003