Stemcoaching

stem communicatie lichaamstaal presentatie

Via je stem kun je de onderliggende bedoeling duidelijker overbrengen. Al binnen een paar sessies kun je jouw vocale mogelijkheden in kaart brengen én verbeteren. Verbale communicatie slechts een klein onderdeel is van de totale communicatie. Uit onderzoek blijkt dat onze communicatie voor 7% uit taal bestaat, voor 55% uit lichaamstaal en maarliefst voor 38% uit stem!  Hieronder staan een paar mogelijkheden voor stemcoaching. Vraag gerust naar wat jij graag zou willen leren!

Stemcoaching
Zowel voor de spreekstem als de zangstem!

Uitspraakcoaching
Accentloos spreken, verstaanbaar presenteren of voice-over coaching.

Presentatiecoaching
Binnenkort een belangrijke presentatie die u graag met een professional zou voorbereiden? Er wordt gewerkt aan aspecten als lichaamshouding, lichaamstaal, uitstraling, boeiend spreken, uitspraak, spreektempo, toonhoogte, structuur van de presentatie, zenuwen, zeker overkomen, etc.

Vocal massage + tips voor een gezonde stem
Regelmatig zie ik zangers of artiesten die het prettig vinden om dit gebied gemasseerd te hebben. Waar een sporter of danser ook regelmatig naar de masseur gaat om de hardwerkende spieren te laten ontspannen, kan de zanger ook zijn stem gezond houden door af en toe het keelgebied te laten masseren. Vocal massage / manuele facilitatie van de larynx is het masseren en stretchen van de spieren van het strottenhoofd, nek en mondbodem bij heesheid, spanning en globusgevoel.
Wanneer er ook sprake is van een logopedisch traject, wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk hiervoor op de Logopedie-pagina.

Klik hier om de tarieven te bekijken.