Stemcoaching

adem stem zang logopedie utrecht

Hoe kan ik een krachtige presentatie neerzetten? Hoe zorg ik dat mijn luisteraars niet afhaken? Kan ik leren om accentloos te spreken? Hoe kan ik meer overwicht uitstralen? Hoe zorg ik dat ik mijn stem optimaal inzet voor het opnemen van een podcast?

Zomaar een greep uit de coachingsvragen die wij krijgen.

Wist je dat een luisteraar al binnen één seconde een beeld te gevormd van een spreker? Denk hierbij aan hoe iemand eruitziet, wat iemands opleidingsniveau is, etc. Stemcoaching is echt maatwerk. Er is niet één manier van goed spreken. Zo zul je voor een groep de stem anders gebruiken dan aan de telefoon. Bij stemcoaching gaan we samen op zoek naar jóúw vraag en wens.

Je stem is eigenlijk je visitekaartje. De voordeur van je huis.

JOEP DOHMEN, FILOSOOF, IN PODCAST ‘ZEG

Stemcoaching

Tijdens stemcoaching gaan we aan de slag met verschillende aspecten van stemgebruik. Denk hierbij aan toonhoogte, volume, intonatie, tempo en klankkleur. Door dit te ontdekken en te leren bespelen kun je als spreker meer invloed hebben op hoe jouw boodschap overkomt en wat je als spreker uitstraalt.

Accentcoaching

Bij accentcoaching werken we, zoals de naam het al zegt, aan het leren van een accent. Dit kan zijn dat iemand accentloos wil leren spreken of juist een accent wil aanleren.

Begeleiding van zangers

Waar een sporter of danser ook regelmatig naar de masseur gaat om de hardwerkende spieren te laten ontspannen, kan de zanger ook zijn stem gezond houden door af en toe het keelgebied te laten masseren. Vocal massage / manuele facilitatie van de larynx is het masseren en stretchen van de spieren van het strottenhoofd, nek en mondbodem bij heesheid, spanning en globusgevoel. Daarnaast kunnen tips en adviezen voor stemgezondheid worden gegeven.
Wanneer er ook sprake is van een logopedisch traject, wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk hiervoor op de Logopedie-pagina.

Presentatiecoaching
Binnenkort een belangrijke presentatie of speech die je graag met een professional wil voorbereiden? Er wordt gewerkt aan aspecten als lichaamshouding, lichaamstaal, uitstraling, boeiend spreken, uitspraak, spreektempo, toonhoogte, structuur van de presentatie, zenuwen, zeker overkomen, etc.

Tarieven

Onderstaande tarieven gelden voor stemcoaching of een losse vocal massage (zonder medische indicatie).

30 minuten particulier: € 43,00 (excl 21% BTW)
60 minuten particulier: € 86,00 (excl 21% BTW)
Pakket voor bedrijven: Neem contact op voor pakketprijzen. Het is mogelijk om stemcoaching als scholingskosten bij de werkgever op te geven.