Tarieven & Vergoeding

Tarieven 2024

Intake en onderzoek
(60 min.)
€86,00

Logopedische Behandeling
(30 min.)
€43,00

Screening DTL

€20,00

Logopedie is vrijgesteld van BTW.

Vergoeding

Contractvrije logopedie wordt (gedeeltelijk of volledig) vergoed vanuit het basispakket. De hoogte van de vergoeding verschilt echter per type polis (natura- of restitutiepolis) en zorgverzekering. Voor de zorg in het basispakket geldt voor volwassenen het wettelijk eigen risico van €385,-.  Wat voor polis heeft u?

Restitutiepolis: Bij een zuivere restitutiepolis bent u vrij in de keuze van logopedist/arts ongeacht of de zorgverzekeraar wel of geen contract heeft met de betreffende behandelaar. Bij een zuivere restitutiepolis wordt het volledige bedrag vergoed.
Naturapolis: Bij een naturapolis wordt niet-gecontracteerde zorg gedeeltelijk vergoed. (+- 60-85%)

Voor vergoeding is een geldige verwijzing van een arts of specialist nodig. Zonder verwijzing wordt er eerst een screening DTL (Directe Toegankelijkheid Logopedie) gedaan, waarna rapportage naar de huisarts wordt gestuurd. Let op: verzekeraars CZ (CZ, CZdirect, IZZ, Just, Nationale Nederlanden, Ohra) en ASR eisen wel een verwijzing.

Veelgestelde vragen:

Hoe ontvang ik de rekening?

Om alle aandacht te kunnen richten op de behandeling, is de facturering uitbesteed aan infomedics. In de meeste gevallen ontvangt u eens per maand een verzamelfactuur via Infomedics. Deze factuur betaalt u aan Infomedics en dient u zelf in bij de zorgverzekeraar om het bedrag vergoed te krijgen. Bij VGZ (VGZ, Univé, Bewuzt, IZZ, ZEKUR, de Goudse, IZA, UMC, United Consumers), CZ (CZ, CZdirect, Just, IZZ, Nationale Nederlanden, Ohra) en ONVZ (ONVZ, VVAA) worden de facturen direct naar de zorgverzekeraar gestuurd en ontvangt u van uw verzekeraar enkel een rekening voor het eigen risico of eventuele eigen bijdrage.

Kan ik ook zonder verwijzing komen?

Zonder verwijzing wordt er eerst een screening DTL (Directe Toegankelijkheid Logopedie) gedaan, waarna rapportage naar de huisarts wordt gestuurd. Let op: voor verzekerden CZ (CZ, CZdirect, IZZ, Just, Nationale Nederlanden, Ohra) en ASR eisen wel een verwijzing.

Waarom werkt Bestemming Bereikt Logopedie contractvrij?

Sinds januari 2017 heeft Bestemming Bereikt Logopedie geen contracten meer met zorgverzekeraars. De afgelopen jaren is de regeldruk in de zorg enorm toegenomen. Zorgverzekeraars bieden contracten aan met onrealistische eisen tegenover een tarief dat 25% onder het adviestarief van de Nederlandse Zorgautoriteiten ligt. Na een aantal jaar dit zogenoemde ‘wurgcontract’ getekend te hebben, heb ik eind 2016 besloten dat ik betere kwaliteit kon bieden en volledige aandacht voor de behandeling kon geven zónder contracten met zorgverzekeraars.