Tarieven & Vergoeding

Vergoeding Logopedie

Contractvrije logopedie wordt (gedeeltelijk of volledig) vergoed vanuit het basispakket. De hoogte van de vergoeding verschilt echter per type polis (natura- of restitutiepolis) en zorgverzekering. Voor vergoeding is een geldige verwijzing van een arts of specialist nodig. Voor de zorg in het basispakket geldt voor volwassenen het wettelijk eigen risico van €385,-.  Wat voor polis heeft u?

Restitutiepolis: Bij een zuivere restitutiepolis bent u vrij in de keuze van logopedist/arts ongeacht of de zorgverzekeraar wel of geen contract heeft met de betreffende behandelaar. Bij een zuivere restitutiepolis wordt het volledige bedrag vergoed.
Naturapolis: Bij een naturapolis wordt niet-gecontracteerde zorg gedeeltelijk vergoed. (+- 60-85%)

Tarieven Logopedie 2021

Individuele zitting reguliere logopedie  (30 min.) € 40,00
Intake en onderzoek (60 min.) € 80,00
Screening Directe Toegankelijkheid Logopedie € 15,00
tarieven logopedie

Om alle aandacht te kunnen richten op de behandeling, is de facturering uitbesteed aan infomedics. In de meeste gevallen ontvangt u eens per maand een verzamelfactuur via Infomedics. Deze factuur betaalt u aan Infomedics en dient u zelf in bij de zorgverzekeraar om het bedrag vergoed te krijgen. Bij VGZ (VGZ, Univé, Bewuzt, IZZ, ZEKUR, de Goudse, IZA, UMC), CZ (CZ, CZdirect, Delta Lloyd, Ohra) en ONVZ (ONVZ, VVAA, PNO) worden de facturen direct naar de zorgverzekeraar gestuurd en ontvangt u van uw verzekeraar enkel een rekening voor het eigen risico of eventuele eigen bijdrage.

Directe Toegankelijkheid Logopedie
Bij de meeste zorgverzekeraars kunt u ook binnen komen via Directe Toegankelijkheid Logopedie. Kijk hiervoor in de polis van uw zorgverzekering. Bij DTL wordt er eerst een korte screening gedaan.

Contractvrij werken
Sinds januari 2017 heeft Bestemming Bereikt Logopedie geen contracten meer met zorgverzekeraars. De afgelopen jaren is de regeldruk in de zorg enorm toegenomen. Zorgverzekeraars bieden contracten aan met onrealistische eisen tegenover een tarief dat 25% onder het adviestarief van de Nederlandse Zorgautoriteiten ligt. Na een aantal jaar dit zogenoemde ‘wurgcontract’ getekend te hebben, heb ik eind 2016 besloten dat ik betere kwaliteit kon bieden en volledige aandacht voor de behandeling kon geven zónder contracten met zorgverzekeraars.


Ga direct naar: