Werkwijze

Aanmelden

Aanmelden gaat bij voorkeur per mail of via het aanmeldformulier op de website. Wanneer je hierbij aangeeft naar welke locatie je voorkeur uitgaat (Utrecht Oost, Utrecht Leidsche Rijn of online) en welke dagen/dagdelen je beschikbaar bent, dan doen wij een aantal voorstellen voor een eerste afspraak. Wij vragen je vriendelijk vóór de eerste afspraak de vergoeding en algemene voorwaarden door te nemen en indien nodig een verwijzing bij je (huis)arts aan te vragen.

Eerste Afspraak (60 minuten)

Tijdens de eerste afspraak wordt de hulpvraag in kaart gebracht, worden aanvullende vragen gesteld, stemtests gedaan, en maken we een plan om aan de slag te gaan.

Vervolgafspraken (30 minuten)

Manuele facilitatie wordt ook wel vocal massage genoemd en zorg voor ontspanning van de spieren rondom de stembanden.
Oefeningen zijn een goede training voor de stemvaardigheden. Daarnaast zijn oefeningen een goede start voor het opbouwen van de nieuwe gewoonte.
Toepassen in de praktijk is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Door praktijkgericht te werken en mee te denken, help ik je om de gewoonte ook buiten de praktijkmuren toe te passen.


Afhankelijk van de klacht en complexiteit, vinden er gemiddeld 4 tot 12 sessies plaats. Reguliere logopedie duurt 30 minuten per sessie.

Evaluatie

Tussendoor evalueren we regelmatig: hoe gaat het nu? Is de vooruitgang naar verwachting? Zijn we nog op de goede weg? Aan de hand daarvan wordt zo nodig het plan bijgesteld.

praktijkruimte logopedie stem zang utrecht

Ga direct naar….