Mindfulnesstraining

Heb je behoefte aan meer rust in je (drukke) leven? Heb je het gevoel dat je jezelf voorbij rent en geen tijd te neemt om te ontspannen? Heb je last van piekeren, spanning, stress of onrust? Heb je behoefte aan een betere energiebalans en meer concentratie? Zou je graag meer willen genieten? Dan is deze mindfulnesstraining mogelijk iets voor jou! 

mindfulness eindhoven
Illustratie: Saar Scheerlings

Vanaf dinsdag 27 februari 2018 start er een 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training in Eindhoven o.l.v. Hanneke Bax. (Lesavonden: dinsdag 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 10/4, 17/4 van 19.15 tot 21.45uur. Stiltedag: zondag 8/4 van 11.00 tot 16.00uur)

 


MINDFULNESS-BASED STRESS REDUCTION

De officiële Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) training is een 8-weekse training. De training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur en een stiltedag (oefendag). Tijdens de training behandelen we thema’s als: de automatische piloot, doe- en zijnmodus, omgaan met obstakels, stress en stressreacties, omgaan met onprettige gebeurtenissen. De training is praktisch van aard: het beoefenen van mindfulness en het integreren hiervan in het dagelijks leven staan centraal. Daarnaast oefenen je ongeveer drie kwartier per dag thuis en hiervoor krijg je een werkboek en een set audiobestanden mee met begeleide oefeningen. Voorafgaand aan de training vindt er een kort voorgesprek plaats om te kijken wat mindfulness voor jou kan betekenen en of de training op dit moment in jouw leven past.


WAAROM MINDFULNESS BEOEFENEN? 

Bron: Centrum voor Mindfulness

Vele onderzoek laat zien dat mindfulness zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en dat het positieve veranderingen teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Deze brede werkzaamheid zorgt ervoor, dat mindfulness voor heel veel mensen van waarde is.

De belangrijkste resultaten van mindfulnesstraining zijn:

 • meer bewustwording en inzicht in je gedachtenpatronen, je reacties, je handelen, je emoties en gemoedstoestanden (en de keuze om daar soms anders mee om te gaan)
 • het meer afstand kunnen nemen van problemen.
 • het leven wordt makkelijker en je geniet bewuster en intenser.
 • meer energie tot je beschikking hebben.

Daarnaast kunnen de volgende resultaten van mindfulnesstraining genoemd worden:

Verbeterde vaardigheid om:

 • om te gaan met stressvolle gebeurtenissen of momenten wanneer het niet gaat zoals je wilt
 • je te kunnen concentreren (meer focus en minder piekeren)
 • grenzen aan te geven (meer bewustwording)

Een vermindering van:

 • stress-symptomen (zoals o.a. hoge bloeddruk, vermoeidheid, slapeloosheid).
 • slaapproblemen en vermoeidheid in het algemeen
 • depressie en angst
 • (chronische) pijn
 • psychische gevolgen van ernstige ziekte en tegenslag

Bron: Centrum voor Mindfulness


praktische informatie

Data:
Lesavonden: dinsdag 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 10/4, 17/4 van 19.15 tot 21.45uur.
Stiltedag: zondag 8/4 van 11.00 tot 16.00uur

Locatie:
Yogatrainer: Marconilaan 2, Eindhoven.

Trainer: 
hanneke bax mindfulness utrecht logopedieHanneke Bax is logopedist en mindfulnesstrainer. De eerste jaren na het afstuderen merkte ze dat het haar veel energie kostte om veel cliënten met zeer uiteenlopende stoornissen op een dag te zien en dat dan ook nog eens perfect te willen doen. De stress liep op. Op het moment dat ze door een mindfulnesstraining met meer aandacht in haar werk ging staan, merkte ze dat ze meer energie overhield én haar cliënten beter kon helpen. Tijdens een reis in Nepal verdiepte ze zich in verschillende stromingen van meditatie. Toch bleek mindfulness, door de simpelheid en de link naar de Westerse denk- en leefwereld, het meest effectief om toe te passen in haar dagelijks leven. Hanneke werkt sinds 2012 in haar eigen praktijk ‘Bestemming Bereikt trainingen & logopedie’ met sprekers en zangers met stemproblemen. In 2015 is ze gestart met de opleiding tot mindfulnesstrainer. Sinds 2016 geeft ze haar zelf ontwikkelde cursus ‘mindfulness voor logopedisten’ die al door ruim 50 logopedisten is gevolgd en zeer goed is beoordeeld.

Prijs:
€220,00 (inclusief BTW en materiaalkosten)
De training is eenmalig slechts €220,00 (adviesprijs: €450,00)! De reden hiervoor? Ik geef de cursus voor het eerst in deze originele MBSR-vorm. De opleiding tot mindfulnesstrainer heb ik afgerond en ik heb al mindfulnesscursussen in andere vormen gegeven. Deze eerste MBSR-training geef ik om bij de VMBN toegelaten te worden als mindfulnesstrainer categorie 1 (hoogste categorie).

Vragen en aanmelden: 
Stuur een mail naar info@bestemming-bereikt.com of bel naar: 0618018761

Voorgesprek:
Voorafgaand aan de training vindt er een kort voorgesprek plaats om te kijken wat mindfulness voor jou kan betekenen en of de training op dit moment in jouw leven past.

Deelnemer over Hanneke: 

Hanneke is een prettige docent en ze straalt rust uit. Ze heeft een mooie stem voor de begeleiding van de mindfulnessoefeningen. Ze legde de oefeningen op heldere wijze uit, waardoor de theorie en inzichten vrijwel direct duidelijk werden.