Contractvrij

contractvrij logopedie tarief

22-11-2016 – Zorgverleners kunnen door hun afspraken met zorgverzekeraars vaak niet de zorg leveren die zijzelf het best achten. De patiënt is hiervan de dupe. Dit blijkt uit onderzoek van VvAA en de Consumentenbond.

(Bron: www.vvaa.nl)

Vanaf 1 januari 2017 werkt Bestemming Bereikt logopedie contractvrij!
Contractvrije logopedie wordt vergoed vanuit het basispakket van iedere zorgverzekeraar. Hiervoor is een geldige verwijzing van een arts of specialist nodig. Voor de zorg in het basispakket geldt voor volwassenen het wettelijk eigen risico van €385,-. Hoeveel hoogte van de vergoeding verschilt per type polis en zorgverzekering.

  • Restitutiepolis: Bij een restitutiepolis bent u vrij in de keuze van logopedist/arts ongeacht of de zorgverzekeraar wel of geen contract heeft met de betreffende behandelaar. Bij een zuivere restitutiepolis wordt het volledige bedrag vergoed.

  • Naturapolis: Bij een naturapolis wordt niet-gecontracteerde zorg voor een groot deel vergoed.

Tarieven
Het tarief is € 37,00 voor 30 minuten en €74,00 voor 60 minuten. In de meeste gevallen ontvangt u eens per maand een verzamelfactuur van infomedics, welke u zelf bij de zorgverzekeraar indient. Bij VGZ en CZ worden de facturen direct naar de zorgverzekeraar gestuurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.