Brok in de keel!

globusklachten

Een brok in de keel, een slijmprop, een band om de keel, iets dat ik niet weggeslikt krijg, een graatje of haartje in de keel, het gevoel van een beginnende verkoudheid….. dat alles valt onder de zogenoemde ‘ globusklacht ‘.

Heeft u last van een globusgevoel? Ga naar de huisarts en kijk of u het beste eerst naar de KNO-arts kunt gaan of naar de logopedist.

Logopedische behandeling globusklachten

Bestemming Bereikt Logopedie is zeer ervaren in de behandeling van globusklachten. Hierbij werken we veelal met manuele facilitatie van de larynx. Over het algemeen zien we dat mensen na 2 tot 6 behandelingen van hun klacht af zijn.

Tip:

 Lees hier een blog  over wat de invloed van de adem op globusklachten kan zijn én over hoe dit verholpen kan worden.

Video:

2 thoughts on “Brok in de keel!”

 1. Hallo,

  Ik ben blij dat ik jullie website tegenkom, aangezien ik enorm last heb van het globusgevoel. In het verleden ben ik hiervoor behandeld bij de logopedist, maar sinds ik in Engeland woon lukt dat dus niet in NL. Hebben jullie enig idee hoe dit heet in het Engels? En de behandeling- doen ze die ook in Engeland? Bijvoorbaat bedankt!

  1. Beste Simone,

   In het Engels heet het ‘globus sensation’. U zou kunnen zoeken op ‘laryngeal massage’ of ‘laryngeal manipulation’ of ‘ jacob lieberman’ (http://www.jacob-lieberman.co.uk/). Hopelijk kunt u zo de hulp in Engeland vinden!

   Hartelijke groet,
   Hanneke

Comments are closed.